Welcome Back To School Students Instagram Post

Vanaf maandag 10 januari 2022 weer fysiek onderwijs

Om te beginnen wensen we jullie een goed en gezond 2022 toe. We hopen dat jullie fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling hebben gehad!
Vanaf vandaag, maandag 10 januari 2022, mogen we weer open om leerlingen te ontvangen voor fysiek onderwijs. Daar zijn we met z’n allen heel blij mee!

Voor het voortgezet onderwijs gelden dezelfde regels als voor de verlengde kerstvakantie. Wellicht ten overvloede zetten we de belangrijkste informatie nog even op een rij:

 • Bij lichte klachten voldoet een zelftest, mits er geen contact is geweest met een positief getest persoon en er geen contact is met risicopersonen. Bij aanhoudende lichte klachten wordt geadviseerd om alsnog een pcr-test af te nemen.
 • Voor de leerlingen geldt het advies om twee keer per week thuis een preventieve zelftest te doen. Als de test positief is, is het advies om in quarantaine te gaan en een afspraak te maken voor een pcr-test in de GGD-teststraat. Dit dringende testadvies geldt voor iedereen, dus ook als je gevaccineerd bent.
 • Daarnaast gelden nog steeds de basismaatregelen. Dit betekent:o De mondkapjesplicht op school blijft gelden, zie bernardlievegoedcollege.nl/mondkapjes
  o We blijven nog steeds ventileren door de ramen op kiep te zetten en zoveel mogelijk de deuren open te houden.
  o We wassen of desinfecteren met regelmaat onze handen.
  o Gesprekken met ouder(s)/verzorger(s) worden online gevoerd.
  Op de website van de rijksoverheid: rijksoverheid.nl/ is steeds de meest actuele informatie te vinden en we houden jullie zo goed mogelijk op de hoogte via de (extra) weekberichten.

SCHOOLGIDS