10tl

Terugkoppeling eindactiviteiten namens team 10tl

Ook 10tl heeft zich de laatste week beziggehouden met bovengenoemde afsluitende activiteiten, zijnde biografiedagen en de eindreis. Onderstaand een terugkoppeling namens de mentoren van 10tl.

Op maandag 27 en dinsdag 28 juni zijn we met klas 10tl op eindreis gegaan naar… Amsterdam! Op de eerste dag werd er een bezoek gebracht aan Fabrique des Lumières en maakten de leerlingen een tochtje met een rondvaartboot. Daarna was het tijd voor een mooie wandeling vanuit het Westerpark, langs de Westertoren, het Achterhuis, het Leidseplein om vervolgens te eindigen op de Dam! Na een fijne nacht hadden de leerlingen de keuze om ofwel het scheepvaartmuseum, Body Worlds of het NEMO Science museum te bezoeken. Daarna was het tijd om flink te griezelen in de Amsterdam Dungeons. Gelukkig konden we hier rustig van bijkomen tijdens een lekker gezamenlijk diner. Hierna was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan. Het was een prachtige trip met een hele toffe groep!

Op donderdag 30 juni vond de biografieperiode voor klas 10tl plaats! Hiervoor werd een mooie plek uitgekozen in hartje Maastricht: de Tapijnkazerne. Om 10.00 uur verzamelden we met alle leerlingen voor het gebouw en kletsten we nog rustig bij over de mooie eindreis. Twintig minuutjes later zaten we in een (iets té) lekkere zon en dronken we een eerste (alcoholvrij) drankje. Hierna was het tijd voor mooie en eerlijke biografiegesprekken waarbij de leerlingen persoonlijke foto’s toonden. Om 12.00 uur kregen we honger en genoten we van een heerlijke burger met frietjes. Uiteraard moest er daarna even bewogen worden en lieten enkele leerlingen zien wie het sterkst was met behulp van een ouderwets potje touwtrekken. Anderen speelden liever met de bal. Na deze pauze was het tijd voor het voorlezen van brieven die de leerlingen eerder voor elkaar geschreven hadden.

 

 

SCHOOLGIDS