Talentprogramma's Muziek

Het Bernard Lievegoed College besteedt in samenwerking met het Bonnefanten College extra aandacht aan muziek door middel van de talentprogramma’s muziek. Met in de onderbouw ‘MuziekTalent’ en in de bovenbouw de "Vooropleiding Conservatorium" in samenwerking met Conservatorium Maastricht en het "Voortraject pop/rock" in samenwerking met licentiehouders van Rockacademie Tilburg.

Informatiedocument Talentprogramma's Muziek

MuziekTalent

In de onderbouw is een traject voor muzikaal getalenteerde leerlingen uit leerjaar 1 t/m 3 die graag extra tijd willen steken in musiceren, zichzelf op muzikaal gebied verder willen ontplooien en kennis willen maken met alles wat muziek te bieden heeft. Deelnemende leerlingen krijgen extra lessen aangeboden rondom gehoortraining, muziektheorie en samenspel. Daarnaast nemen zij deel aan verschillende muzikale activiteiten, workshops en excursies en treden regelmatig op diverse podia op. *aanvulling op de muzieklessen bij muziekschool of privé-docent. MuziekTalent wordt mede mogelijk gemaakt door Rotary Club Maastricht.

Vanaf leerjaar 4 kunnen leerlingen die van muziek hun beroep willen maken deelnemen aan de "Vooropleiding Conservatorium" of het "Voortraject pop/rock".

Informatiedocument MuziekTalent

Auditierichtlijnen MuziekTalent

Inschrijfformulier MuziekTalent

De vooropleiding Conservatorium

Dit is een traject voor leerlingen uit leerjaar 4,5 havo en leerjaar 5,6 vwo die een vervolgstudie klassieke muziek, lichte muziek of docent muziek aan het Conservatorium ambiëren. De lessen worden gegeven bij Conservatorium Maastricht door hoofdvakdocenten van het Conservatorium. Voor de afdeling klassiek is het mogelijk om al op jongere leeftijd deel te nemen.

Informatie vooropleiding conservatorium

 

 

Het voortraject Pop/Rock

Een traject voor leerlingen uit leerjaar 4 t/m 6 die een mbo- of hbo-vervolgstudie pop/rockmuziek ambiëren. Het traject bestaat uit 28 lessen per jaar waarin leerlingen worden klaargestoomd voor een auditie bij de vervolgopleiding. De lessen worden verzorgd door licentiehouders van Rockacademie Tilburg.

De talentprogramma’s muziek zijn bedoeld voor leerlingen met een meer dan gemiddeld muzikaal niveau die graag extra tijd willen steken in musiceren, zichzelf op muzikaal gebied verder willen ontplooien en (eventueel) een vervolgopleiding muziek ambiëren. Deelname is mogelijk na auditie. Er zijn vrijwillige kosten verbonden aan deze trajecten.

Informatie voortraject pop/rock

Auditierichtlijnen voortraject pop/rock

Inschrijfformulier voortraject pop/rock

MEER INFO & VRAGEN

De talentprogramma’s muziek worden gecoördineerd door Marcel van Montfort. Voor vragen kunt u contact opnemen met m.vanmontfort@stichtinglvo.nl

 

SCHOOLGIDS