DSC_0502

Reanimatie-estafette

Afgelopen vrijdag vond de 15e Limburgse reanimatie-estafette bij ons op school plaats. Wat was het een mooie dag! Samen met leerlingen van andere scholen in het voortgezet- en middelbaar onderwijs, volgden onze leerlingen een afwisselend programma in het teken van gezondheid en reanimatie. Ook André Rieu, ambassadeur van Stichting reanimatie-estafette Limburg, en wethouder Hubert Mackus waren aanwezig om het evenement te openen.

Experts op het gebied van hart en vaten van het Hart+Vaat Centrum van het Maastricht MUMC gaven tijdens de reanimatie-estafette lezingen en er waren workshops te volgen over verschillende onderwerpen variërend van trombose, hartritmestoornissen en laboratoriumonderzoek tot de relatie tussen kunst en het hart. Leerlingen kregen daarnaast informatie over werken in het MUMC en maakten kennis met de verschillende beroepen die in het ziekenhuis worden uitgeoefend. Natuurlijk werd er ook gereanimeerd; 7 uur lang, in afwisselende teams, in estafette-vorm!

Tijdens de Michaëlsactie van donderdag 28 september zamelden de leerlingen geld in voor Stichting Reanimatie-estafette Limburg. Er werd een bedrag van maar liefst €8500,- opgehaald! Dit bedrag werd tijdens de afsluiting aan de stichting overhandigd. Bedankt voor jullie bijdrage allemaal! We kijken terug op een geslaagde 15e editie. Volgend schooljaar dragen we het estafettestokje over aan het Dendron College te Horst.

SCHOOLGIDS