Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag

Ook dit jaar vierde onze school weer paarse vrijdag! Met o.a. de grote kast bij de ingang waar leerlingen doorheen konden lopen, de drag queens, mr. & mrs. Paars verkiezing en de DJ die muziek in de pauzes en bij binnenkomst verzorgde. Patty PamPam, winnaar van het Nederlands programma Dragrace, beantwoordde vragen van onze GSA en de school was in alle kleuren van de regenboog versierd! Alles werd in gang gezet om er ook dit jaar weer een mooie editie van te maken. Onze actieve GSA is dan ook weken druk in de weer geweest om deze top dag te organiseren. Vandaag, vrijdag 11 december was het dan eindelijk zo ver en stond onze school weer in het teken van vrijheid. Iedereen moest het gevoel krijgen dat hij/zij er mag zijn, wie je ook bent en hoe je ook in het leven staat.

Dit is dan ook de reden waarom alle leerlingen en docenten werd gevraagd om iets paars aan te trekken of een paars detail aan zijn/haar kleding toe te voegen. Wat we hiermee wilden bereiken, illustreren we met het volgende stukje uit het boek Confettiregen van Splinter Chabot:

‘ ….de docenten hadden paarse details in hun kleding verwerkt. Voor de leerlingen die niet wisten wat de boodschap was veranderde er niks. Maar voor de leerlingen die de boodschap wel begrepen was het een collectieve knuffel. Het voelde voor mij alsof al de docenten mij heel zachtjes toezongen en zeiden dat het goed was.’

Op deze manier benadrukken we dat het voor leerlingen die het betreft erg betekenisvol kan zijn om hier dusdanig bij stil te staan.i

Overigens is onze creativiteit niet onopgemerkt gebleven… We hebben namelijk de Paarse Vrijdag Actie van COC Limburg gewonnen en hebben een cheque ter waarde van €250,- euro mogen ontvangen! Deze werd digitaal aan ons uitgereikt.

We hebben er met zijn allen weer een mooie feestelijke (corona proof) dag van gemaakt!

SCHOOLGIDS