Schermafbeelding 2020-11-25 om 11.06.33

Weekbericht

In het weekbericht voor ouders en leerlingen staat de agenda, actuele berichten en mededelingen. Het weekbericht wordt iedere dinsdag per e-mail verzonden. De laatste dinsdag van de maand wordt er een thema bulletin verstuurd.

Somtoday

Somtoday is een informatiesysteem dat inzicht geeft in cijfers en het rooster. Nieuwe leerlingen krijgen aan het begin van het schooljaar een loginnaam en een wachtwoord toegestuurd door de schooladministratie. De inloggegevens worden eenmalig verstrekt en blijven de gehele schoolloopbaan geldig. Inloggen kan via deze website, bij het kopje 'inloggen leerlingen'.

Er is ook een Somtoday Ouderportaal. Deze geeft ouder(s)/verzorger(s) rechtstreeks digitale toegang. Ouder(s) en/of verzorger(s) van leerlingen die 18 jaar of ouder zijn, vragen eerst toestemming aan hun kind voor het inzien van het ouderportaal door een verklaring in te vullen. Na inlevering van deze verklaring bij de schooladministratie krijgt de ouder toegang.

Inloggegevens kwijtgeraakt of vragen over Somtoday? Neem dan contact op met somtoday@bernardlievegoedcollege.nl

Elektronische leeromgeving (ELO)

De school werkt met een elektronische leeromgeving (ELO) itslearning. De ELO is een beveiligde virtuele omgeving op het internet waarin je kunt leren. Het biedt vele functionaliteiten zoals het bekijken van huiswerk en studiewijzers, inleveren van opdrachten, plannen van werkzaamheden, samenwerken aan documenten, bestanden opslaan/bewaren en het versturen van berichten. De ELO van itslearning is te bereiken via lvo.itslearning.com Je krijgt aan het begin van het schooljaar de gegevens toegestuurd door de schooladministratie. De inloggegevens worden eenmalig verstrekt en blijven de gehele schoolloopbaan geldig. Je logt in via deze website, bij het kopje 'inloggen leerlingen'.

Leerling e-mail

Onze leerlingen krijgen een eigen e-mailadres van school in Office365.  Het gebruik van Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Publisher, etc.) is gratis op maximaal 5 privé-apparaten.

Nieuwe leerlingen krijgen aan het begin van het schooljaar de inloggegevens. De inloggegevens voor Office365 zijn tevens de inloggegevens om op de computers van school in te loggen. Het wachtwoord kan gewijzigd worden via de website wachtwoord.stichtinglvo.nl

Bewaar inloggegevens goed!

Is een leerling toch een inlogcode vergeten? Stuur dan een e-mail naar l.fraiquin@stichtinglvo.nl. Let op! Het kan enkele dagen duren voordat de nieuwe inloggegevens krijgt.

Protocol sociale media & internetfaciliteiten

Bijgaand vinden jullie het protocol sociale media & internetfaciliteiten zoals opgesteld door Stichting LVO.

Protocol

Infographic protocol

SCHOOLGIDS