Ontmoet Quinte

Ontmoet Quinte

Leren

Ik leer op mijn school nieuwe kanten van mezelf ontdekken. Zo ben ik creatiever geworden en beleef ik veel plezier aan smeden. Maar ik baal ook wel eens, zoals bij koperslaan, dat is echt hard werken en dat voel je aan je handen. Later ontdekte ik het idee erachter en de ontwikkeling van het ermee bezig zijn. Daardoor heb ik geleerd dat als ik doorzet ik iets moois behaal. Ook leer ik hoe ik me moet voorbereiden op toetsen door het werken met mindmaps, kleuren en foto’s.

Verdieping

Ik hou ervan om meer verdieping te krijgen in een vak. Door de periodes is er veel meer tijd en krijg ik uitgebreidere informatie. Daar moet je wel voor openstaan. Doordat ik hiervoor ook op een vrije school voor basisonderwijs zat, wist ik dat dit type onderwijs mij goed past.

Tolerant

Hier word je met alles geholpen zowel op school als thuis. Je kunt hier altijd wel terecht. Er is hier geen onderscheid tussen leerlingen en docenten behandelen iedereen gelijk. Een open mind, niet oordelen en openstaan voor elkaar is op het Bernard Lievegoed College vanzelfsprekend. Er zijn veel discussies in de klas. Je leert zo van elkaar. Iedereen heeft de mindset dat je er bij mag horen. Dat is voor mij tolerantie ten voeten uit!

Respect

Hierna wil ik de kant op van geneeskunde of verloskunde. Ik vind het heel leuk om met mensen te werken en mensen te helpen. Ik merk dat ik biologie het interessantste vak vind. Hoe ik respectvol met andere mensen omga, waar we hier op school dagelijks mee bezig zijn, dát ga ik later vooral toepassen in mijn beroep.

Quinte Bruijns, leerling vwo Bernard Lievegoed College

 

"Hoe ik respectvol met andere mensen omga, waar we hier op school dagelijks mee bezig zijn, dát ga ik later vooral toepassen in mijn beroep."

SCHOOLGIDS