Ontmoet Milan

Ontmoet Milan

"Als ik mijn leerlingen uitzwaai voel ik me trots op de prestatie die ze hebben geleverd."

Positief

Leerlingen echt leren kennen en hen zien is een groot goed op het Bernard Lievegoed College. Als een leerling even niet zo lekker mee doet, dan weet ik dat er altijd iets achter zit. Ik zie een mens die met zichzelf worstelt. Door te praten en positieve aandacht te geven bereiken we hier meer. We zijn geen straffende school, maar kijken naar het waarom van onze leerlingen. Leerlingen werken voor zichzelf, maar zetten ook vaak een stapje extra voor docenten die hen positief benaderen.

Verbinding

We spreken elkaar hier aan met de voornaam. Dat is prettig, omdat we zo als docenten naast onze leerlingen staan. Elke morgen geven we elkaar bij binnenkomst een hand en kijken we elkaar even in de ogen. De connectie is er zo elke dag weer en de band onderling is groot. Dat motiveert leerlingen.

Trots

In de mentorklas besteed ik veel aandacht aan sociale vorming en hoe we met elkaar om gaan. Bijzonder om mijn klas in een hechte groep te zien veranderen. Met hun diploma op zak is er een laatste uniek afscheid. We zingen dan samen: ‘In the quest of the holy grail’. Als ik dan tussen leerlingen en collega’s sta voel ik me bijzonder en bevoorrecht en als ik mijn leerlingen uitzwaai voel ik me trots op de prestatie die ze hebben geleverd.

Milan Mucha, docent natuurkunde Bernard Lievegoed College

SCHOOLGIDS