Ontmoet Frauke

Ontmoet Frauke

Fenna

Mijn dochter Fenna volgt havo op het Bernard Lievegoed College. Fenna maakte zelf de keuze voor een middelbare school, maar omdat ik zelf ook veel affiniteit heb met de antroposofie, vond ik haar keuze heel fijn. De aandacht voor leerlingen op het Bernard Lievegoed College en de verdeling tussen het cognitieve en het creatieve ervaar ik als belangrijk. Als ouder voel ik me betrokken. Dat komt mede door de wekelijkse nieuwsbrieven en de goed te bereiken mentor die mijn dochter ziet en kent.

 

"De verdeling tussen het cognitieve en het creatieve ervaar ik als belangrijk."

Vis in ’t water

Mijn dochter is een spring-in-’t-veld en voelt zich thuis op haar school. De geborgenheid die ze ervaart ontstaat vooral door de klas waar ze de eerste drie jaar in zit. Een klas wordt daardoor hecht en biedt stabiliteit en veiligheid. De mentor blijft drie jaar bij de klas en draagt zorg voor een goede en mooie bedding. Veel activiteiten zijn dan ook gericht op groepscohesie en tolerantie. Iedereen hoort erbij, er wordt onderling niet gekeken naar de kleding die je draagt of een ontbrekend talent. Ook zie ik op school een mix van leerlingen uit alle lagen van de samenleving, wat een mooie afspiegeling is van onze maatschappij. Door de jaarlijkse werkweken groeien de leerlingen in de klas steeds verder naar elkaar toe. Een mooi proces om als ouder van een afstandje mee te mogen maken.

Harder werken

Door de veelheid aan vakken werken leerlingen hier hard. De creatieve vakken zijn verweven in het lesrooster en laten leerlingen groeien in inzichten en creativiteit. Daar moet je wel voor openstaan als leerling. Ook schrijf je veel met name bij het periodeonderwijs, omdat de leerstof dan sneller tot je komt dan dat je met de computer werkt. Maar er wordt wel met computers gewerkt op het Bernard Lievegoed College. Ook is er veel aandacht voor de natuur. Verbinding met de natuur ervaren, vind ikzelf net zo belangrijk als rationele kennis vergaren.

Happy

Ik geniet ervan om te zien hoe Fenna zich ontwikkelt op haar school. Mede door de stabiele vriendengroep in haar klas voelt ze zich happy en kan ze in alle openheid groeien en zich ont­wikkelen. Tolerantie, openheid, geborgen­heid en goed onderwijs genereren op het Bernard Lievegoed College alles wat nodig is om Fenna en andere leerlingen een waardevolle schooltijd te geven.

Frauke Finke, moeder van Fenna

SCHOOLGIDS
2022-2023 concept

praktische en
inhoudelijke informatie

30
sep
03
okt

Stage 11V

Stage
04
okt

Informatieavond dyslexie

Informatieavond