Floor en christieeeeen

Nominatie zusjes Albertz Young Impact Awards

De Maastrichtse zusjes Floor en Christien Albertz zijn genomineerd voor de Young Impact Awards!

Christien Albertz (13) is één van onze leerlingen uit klas 7D en is samen met haar zus Floor (22) genomineerd voor de Young Impact Awards! Christien en Floor koken gratis maaltijden voor eenzame en kwetsbare ouderen in hun wijk in Maastricht. Dit doen ze al sinds de eerste lockdown! In een provisorisch keukentje in de achtertuin koken ze drie keer per week een lekkere maaltijd. ‘’Het gaat niet alleen om het eten, maar vooral om het maken van een praatje bij het bezorgen. Ook is het een mogelijkheid om te signaleren of het wel goed gaat met de ouderen,’’ vertelt Floor. De zusjes bieden sociaal contact en voor ouderen is het een écht lichtpuntje als ze langskomen. De zusjes hopen dat meer jongeren door heel Nederland dit gaan doen en we vaker naar elkaar om gaan kijken.

Impact Award
De Young Impact Award wordt elk jaar uitgereikt aan kinderen en jongeren die iets betekenen voor de samenleving en maatschappij en strijden voor een betere wereld. Floor en Christien zijn met hun initiatief genomineerd in de categorie maatschappij.

Eretitel
De award die de zussen kunnen winnen is met name een eretitel, daarnaast zouden ze, als ze winnen, zich een jaar lang ambassadeur van Young Impact mogen noemen. Ook wordt er gekeken of het project nog kan groeien, eventueel met ondersteuning.

Helaas kan er nu niet meer worden gestemd. Wel kunnen jullie meekijken naar de prijsuitreiking en duimen dat ze winnen! Young Impact Day vindt plaats door heel Nederland en is live te volgen via de volgende link: https://greenitup.youngimpact.nl/programma/

Het programma begint om 13.30 uur en de eindshow met prijsuitreiking vindt plaats van 16.00 – 18.00 uur.

Wij wensen Floor en Christien heel veel succes!

Meer over de actie van Floor en Christien is te zien in onderstaande video van WijZijnLimburg

https://youtu.be/-ZHFSry5Ox0

SCHOOLGIDS