mondkapje

Mondkapjes

Mondkapjes: Leerlingen zelf verantwoordelijk.

Vanaf maandag 29 november is het voor leerlingen verplicht om binnen school een mondkapje te dragen. Wanneer leerlingen zich buiten de lessen bevinden, door de gangen bewegen of staan dient het mondkapje opgezet te worden. Vanaf het moment dat de leerling zit, mag het worden afgedaan. De leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor het meenemen en dragen van het mondkapje.

Vanaf dinsdag 30 november worden leerlingen die geen mondkapje bij zich hebben naar huis gestuurd om een mondkapje te halen. We nemen hiervoor ook contact op met ouder(s)/verzorger(s). We vertrouwen erop dat wanneer we dit de eerste dagen goed inzetten, we bij de leerlingen het bewustzijn creëren om het mondkapje zelf mee te nemen. We kiezen er dus voor om de leerlingen in hun eigen verantwoordelijkheid te stimuleren en de druk voor de langere termijn (voor de uitgifte van mondkapjes) bij de dagcoördinator weg te halen.

Natuurlijk kan het een keer voorkomen dat het mondkapje echt wordt vergeten of verloren is. Vanaf de week van 6 december kan een leerling die dat overkomt tegen betaling van 50 eurocent een mondkapje kopen bij de dagcoördinator.

SCHOOLGIDS