Schermafbeelding 2020-11-25 om 11.05.51

SFEER

De prettige sfeer tussen leerlingen onderling en tussen leerlingen en docenten is uniek voor het Bernard Lievegoed College. Het moderne en open schoolgebouw draagt ook bij aan die prettige sfeer. Doordat leerlingen de eerste drie jaar in dezelfde klas zitten en dezelfde mentor hebben is er veel ruimte voor saamhorigheid en wederzijdse aandacht. Door de werkweken en eindreizen leren leerlingen nog intensiever met elkaar samenwerken en leren ze bouwen en vertrouwen op zichzelf en elkaar. Die verbinding die steeds intensiever wordt ervaren alle leerlingen als bijzonder en draagt bij aan de prettige sfeer.

ONTMOETINGSPLEK

Op de Vrijeschool betekent onderwijs meer dan alleen goed leren lezen of rekenen. Ieder kind heeft van zichzelf bepaalde kwaliteiten en op de Vrijeschool kan een leerling deze kwaliteiten ontdekken en  verder ontwikkelen. Dat betekent ook dat je fouten mag maken, de school is immers een oefenplaats. We leren samen en van elkaar.

 

Ontmoet Jos
Chiem Basten

leerling klas 9

Het creatief bezig zijn is hier specifiek aanwezig. Met de vakken smeden, koperslaan en houtbewerken heb ik afleiding van de boeken en hoef ik niet steeds in een klaslokaal te zitten. Dat vind ik fijn. Ik voel dat we als klas bij elkaar horen. Dat komt door de klas. Sjors is mijn mentor. Hij luistert veel naar ons en naar wat we willen. Hij vraagt ook veel, bijvoorbeeld naar wie er moeite heeft met plannen en legt dan uit hoe je dat kunt verbeteren. Ik zit op een gezellige school met gezellige klassen. Iedereen mag elkaar wel.

SCHOOLGIDS
2020-2021

praktische en
inhoudelijke informatie

30
jan

Open dag

Online open dag
02
feb
03
feb

Proeflessen

Online proeflessen
04
feb
18
mrt

Explore your Future: 10VWO

Activiteit 10VWO