Schermafbeelding 2020-11-25 om 11.05.51

SFEER

De prettige sfeer tussen leerlingen onderling en tussen leerlingen en docenten is uniek op het Bernard Lievegoed College. Het moderne en open schoolgebouw draagt ook bij aan die prettige sfeer. Doordat leerlingen de eerste twee jaar in dezelfde klas zitten en dezelfde mentor hebben, is er veel ruimte voor saamhorigheid en wederzijdse aandacht. Door de werkweek in klas 9 en de eindreizen in de examenklassen leren leerlingen nog intensiever met elkaar samenwerken en leren ze bouwen en vertrouwen op zichzelf en elkaar. Die verbinding die steeds intensiever wordt ervaren alle leerlingen als bijzonder en draagt bij aan de prettige sfeer.

ONTMOETINGSPLEK

Op de vrijeschool betekent onderwijs meer dan alleen goed leren lezen of rekenen. Ieder kind heeft van zichzelf bepaalde kwaliteiten en op de vrijeschool kan een leerling deze kwaliteiten ontdekken en verder ontwikkelen. Dat betekent ook dat fouten maken mag, de school is immers een oefenplaats. We leren samen en van elkaar.

je wordt gezien

Onze school is een school van leerlingen, docenten, onderwijsondersteunende medewerkers én ouder(s)/verzorger(s) samen. We zien elkaar en creëren samen ruimte om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te zijn. Het Bernard Lievegoed College wil bijdragen aan de ontwikkeling van leerlingen. Mensen die zich verbinden met de wereld om hen heen. Mensen die vanuit de wil, bereid zijn om verantwoordelijkheid te dragen voor zichzelf, voor anderen en voor de wereld.

In ons logo zie je een oog. Het oog van gezien worden en zien. Kijken naar jezelf, de ander en de wereld om je heen. Daar oog voor hebben, dat vinden wij belangrijk.

 

Chiem Basten

leerling klas 9

Het creatief bezig zijn is hier specifiek aanwezig. Met de vakken smeden, koperslaan en houtbewerken heb ik afleiding van de boeken en hoef ik niet steeds in een klaslokaal te zitten. Dat vind ik fijn. Ik voel dat we als klas bij elkaar horen. Dat komt door de klas. Sjors is mijn mentor. Hij luistert veel naar ons en naar wat we willen. Hij vraagt ook veel, bijvoorbeeld naar wie er moeite heeft met plannen en legt dan uit hoe je dat kunt verbeteren. Ik zit op een gezellige school met gezellige klassen. Iedereen mag elkaar wel.

SCHOOLGIDS