www.guyhouben.com_bernardlievegoed_fullres-924.0

Relevante info VMBO-TL

VISTA College
(Sittard/Maastricht/Heerlen) - Diverse opleidingen

Citaverde
(Maastricht/Heerlen/Roermond) -Groen/Dier/Voeding

Summa College
(Eindhoven) - Diverse opleidingen

Sint Lucas
(Eindhoven) - Creatieve Industrie

Rooi Pannen
(Eindhoven) – Horeca, toerisme & marketing, vormgeving

kiesmbo
Dé mbo-portal voor studie- en beroepskeuze. Kiesmbo toont jongeren, hun ouder(s)/verzorger(s) en docenten hoe het mbo werkt, de talloze mogelijkheden die het mbo biedt en helpt bij het maken van een goede keuze voor een mooie toekomst.

Relevante info Middenbouw, HAVO & VWO

beroepskeuzedagboek.nl het online leermiddel dat wij op onze school inzetten om leerlingen te begeleiden naar een vervolgopleiding en vakkenkeuze. De site bevat informatie, vragenlijsten en de mogelijkheid om een portfolio op te bouwen.

studiekeuze123.nl Een uitgebreide studiewijzer, objectief en betrouwbaar. Informatie over alle erkende hbo- en wo-opleidingen van Nederland met de mogelijkheid om ze vergelijken. Studiekeuze123 biedt ook een goed overzicht van alle open dagen.

kiesmbo is dé mbo-portal voor studie- en beroepskeuze. Kiesmbo toont jongeren, hun ouders en docenten hoe het mbo werkt, de talloze mogelijkheden die het mbo biedt en helpt bij het maken van een goede keuze voor een mooie toekomst.

doorstroomrechten hbo geeft zicht in welke vakken of welke profielen nodig zijn om door te kunnen stromen naar de gewenste opleiding in het hbo.

doorstroomrechten wo geeft zicht in welke vakken of welke profielen nodig zijn om door te kunnen stromen naar de gewenste opleiding in het WO.

numerus fixus geef zicht in welke studies in het hbo of wo gebruik maken van selectie en een beperkt aantal leerlingen toelaten. Voor deze studies moet je, je voor 15 januari aangemeld hebben.

 

SCHOOLGIDS