waterchallenge

Klas 7 en 8: 7 dagen waterchallenge

Van 17 t/m 21 april neemt onze school deel aan de “7 dagen waterchallenge”* om te laten zien hoe lekker, goedkoop, makkelijk en vooral gezond het drinken van water is. Leerlingen én docenten gaan samen de uitdaging aan om 7 dagen lang alleen water te drinken! Doen jullie thuis ook mee?

De challenge wordt door de mentoren van klas 7 en 8 besproken in het mentoruur. Samen met de klas wordt er stilgestaan bij waarom het drinken van water zo gezond is! Zie ook de poster in de bijlage voor meer informatie. In de danslessen besteden we ook aandacht door middel van het organiseren van een “dance challenge”. De leerlingen worden uitgedaagd om een leuk, creatief filmpje op te nemen waarin het drinken van water centraal staat en kunnen hier een prijs mee winnen! Het is fijn als jullie thuis samen ook het gesprek aangaan over de voordelen van het drinken van water.

*Waarom de waterchallenge?
De 7 dagen waterchallenge is een initiatief van JOGG Zuid Limburg. JOGG staat voor Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst. In Zuid Limburg ondersteunt iedere gemeente JOGG. Zo werken gemeenten aan een gezonde leefomgeving voor kinderen: thuis, bij de kinderopvang, op school, bij het sporten en in de buurt.

Wisten jullie dat kinderen en jongeren per jaar maar liefst 6 kilo suiker binnenkrijgen door het drinken van frisdrank, sapjes en energydrankjes? Daar wilt JOGG Zuid-Limburg verandering in brengen, want water is stukken gezonder! Daarnaast is het voldoende drinken van water ook beter voor de concentratie. Fijn voor kinderen én goed voor de schoolprestaties. Vanaf de leeftijd van 14 jaar geldt het advies om elke dag tussen de 1,5 en 2 liter te drinken.

SCHOOLGIDS