jaarring

Jaarring

Jaarring die mee kleurt met de seizoenen
Deze week is onze nieuwe (plantaardige) jaarring opnieuw vormgegeven. We halen met behulp van kleur, bloemen en planten, buiten weer naar binnen, nemen onze leerlingen en medewerkers mee in de seizoenen en staan stil bij het aanbreken van het voorjaar. We hebben nu, eind maart gekozen voor de kleur groen! De kleur van leven, vernieuwing, energie, ontwikkeling en groei, maar ook de kleur van de komst van een nieuw seizoen waar iedereen nu zo naar uit kijkt!

Wisten jullie dat groen tevens een gevoel van hoop, gezondheid en avontuur met zich meebrengt?
Groen beïnvloedt ons fysiek en mentaal op verschillende manieren. Het werkt rustgevend en ontspannend, maar vormt tevens de dominerende kleur in de natuur, die zich nu na een koude periode weer laat zien, groeit en vernieuwt.

Naast groen zijn er ook nog reageerbuizen en Mimosa bloemen in de jaarring aangebracht. De verzameling van reageerbuizen voorzien de voorjaarstakken van water en laten ook nog een andere reactie zien; het leven onder water. De stengel/tak die zich gaat wortelen, waardoor er zich als het ware nog een nieuw leven in de jaarring afspeelt. Mimosa bloemen komen tot bloei als een knalgele explosie tussen het groen en worden afgewisseld met lichtgroene blaadjes en zachte tinten bloesem.

Loes van Herp heeft dit mooie exemplaar voor ons ontworpen.

SCHOOLGIDS