Laden Evenementen

Extra ouderavond i.s.m. Mondriaan Preventie

2 maart

We lezen allemaal de berichten in de krant die voortkomen uit de beperkingen die jongeren ervaren gedurende de lockdown. De hiermee gepaard gaande gevolgen raken sommige jongeren harder dan anderen, omdat ze zich nauwelijks kunnen ontplooien in deze cruciale fase van hun leven. Dit blijft bij ons op school ook niet onopgemerkt. We willen samen met jullie als ouder(s)/verzorger(s) hierbij stilstaan met behulp van een aantal professionals.

Op dinsdagavond 2 maart organiseren we een ouderavond via Teams. Deze avond wordt verzorgd door Mondriaan en staat in het teken van genotmiddelen en psychische klachten bij jongeren. Hieronder staat kort omschreven waar de meetings over zullen gaan. We starten gezamenlijk om 19.00 uur, aansluitend is het mogelijk om aan één of beide sessies deel te nemen.

1. Zorgen over mijn kind – terecht of niet?
Hoe gaat het eigenlijk met mijn kind? Dit is een vraag die veel ouders zich stellen. Zeker wanneer jongeren stress ervaren of een ingrijpende gebeurtenis meemaken, is het belangrijk om de vinger aan de pols te houden. Als u zorgen heeft over uw zoon of dochter, zijn deze dan terecht? Of niet? En hoe komt u hier achter? Deze avond gaan we o.a. over deze vragen met elkaar in gesprek.

2. Mijn kind en genotmiddelen – Hoe pak ik dit aan?
Als jongeren in de puberteit komen, kunnen ze gaan experimenteren met allerlei verleidingen. Zo ook met roken, het drinken van alcohol of het gebruiken van andere drugs. Hoe gaat u als opvoeder om met dit risicovol gedrag van uw kind? Tijdens een interactieve avond over genotmiddelen en opvoeding gaan we in op de invloed van u als opvoeder op het gedrag van uw kind. Hoe maakt u genotmiddelen bespreekbaar en hoe zorgt u ervoor dat u beslagen ten ijs komt? De preventiewerker van Mondriaan Preventie geeft kennis en tips!

Heeft u interesse en wilt u zich graag aanmelden voor deze informatieavond? Dit kan via het volgende Google Form

SCHOOLGIDS
2020-2021

praktische en
inhoudelijke informatie

02
mrt
18
mrt

Explore your Future: 10VWO

Activiteit 10VWO
Scroll naar boven