BP7

Bomenplantactie

We vinden het op school belangrijk om bij leerlingen het bewustzijn over, en het zorg dragen voor, milieu en natuur te vergroten. Daarom organiseren we ieder schooljaar met veel plezier het project: “Nieuw leven, nieuwe start” in klas 7, 8 en 9.

Het planten van een boom is een mooie metafoor voor de start en de groei die de 7e klasser gaat doormaken bij ons op school, van ‘kleine spriet naar jonge sterke boom’. De nieuwe leerlingen van klas 7 krijgen ieder jaar een beginnend boompje (spriet) mee naar huis. De boompjes worden dit jaar, maandag 12 december 2022, door de leerlingen van klas 9 uitgereikt.

De leerlingen van klas 8 hebben vorig jaar hun “spriet” mogen ontvangen. We hopen dat deze goed is gegroeid! Deze week hebben de leerlingen van klas 8, met ondersteuning van het CNME, buurtplatform Heer – Maastricht en de gemeente Maastricht (die de bomen hebben geleverd), het klimaatbos langs de A2 met wel 1400 bomen uitgebreid. Iedere klas heeft ongeveer 200 boompjes geplant!

Quote leerling: ‘Wij zijn de plaatselijke Greta Thunbergs!’
Antwoord van CNME begeleider: ‘Ja dat kun je zo zeggen, alleen demonstreren wij niet, maar we komen in actie en dragen bij aan een betere leefomgeving voor ons allemaal!’

De leerlingen hebben regen, modder, kou, muizen en doornen getrotseerd! Het harde werken werd aansluitend beloond met een stukje cake en een drankje verzorgd door hotel van der Valk. Een mooie samenwerking van alle verschillende partijen!

SCHOOLGIDS