Foto bomenplantactie

Bomenplantactie: Nieuw leven, nieuwe start!

Bomenplantactie: Nieuw leven, nieuwe start!

Afgelopen maandag 7 december zijn we in onze middenbouw (klas 7 t/m 9) begonnen met een bijzondere actie: NIEUW LEVEN, NIEUWE START. We vinden het op school erg belangrijk om het bewustzijn over, en het zorg dragen voor, milieu en natuur te vergroten. Vandaar dat we met veel plezier dit nieuwe project aan jullie willen introduceren!

Wat houdt het precies in? Alle leerlingen van klas 7 hebben maandag een klein boompje mee naar huis genomen. Deze konden ze in hun eigen woonomgeving planten; in hun tuin, de tuin van opa/oma, bij de buren of in de straat! De boom symboliseert hun nieuwe startfase op het Bernard Lievegoed College en het aanbreken van een nieuwe periode van ontwikkeling.

Natuurlijk wordt ook klas 8 en 9 bij dit project betrokken. Gemeente Maastricht sponsort onze actie met evenveel bomen als wij als school hebben gegeven aan de leerlingen. Onze 8e klassers zullen deze gemeentebomen dan ook in samenwerking met IKL en CNME gaan planten. Deels op ons schoolplein en deels in de omgeving van onze school, hoe leuk is dat?! Zo ondersteunen we de natuur én werken we actief mee aan het mooi maken van ons eigen leefgebied! De 9e klassers assisteerden bij het uitdelen van de (6 tonnen!) bomen.

De actie zal vanaf nu jaarlijks worden herhaald, zodat er een mooie cirkel van nieuw leven ontstaat.

Samen met Ine Frints van de Groenpraktijk en Kasper Treffers van Studio Boson maakten we onderstaande video. Bedankt voor de fijne samenwerking allemaal!

YouTube player

SCHOOLGIDS