zorg1

Activiteiten klas 7A: Zorgexperience & Bouwfestival

Vanaf dit schooljaar (2021-2022) bieden we de leerroute vmbo basis/kader aan. Klas 7a is de eerste brugklas die het vmbo basis/kader-traject volgt. We zijn blij dat we deze leerroute kunnen aanbieden en willen deze goed laten aansluiten op vervolgopleidingen en de daarbij behorende werkvelden.

Om de leerlingen een goed beeld te geven van de diverse werkvelden, zoeken we tevens de verbinding met de wereld buiten school. Dit doen we in de vorm van gastlessen, bedrijfsbezoeken en informatiedagen. Gedurende de afgelopen week zijn de leerlingen van klas 7a dan ook twee keer op pad gegaan. Zo stond er een “Zorgexperience” en “Bouwfestival” op de planning.

Zorgexperience

De zorgexperience werd georganiseerd op het VMBO Maastricht in samenwerking met Sevagram en het Vista College. Leerlingen hebben o.a. gesproken met een zorgmedewerker, een ouderdomspak mogen proberen, een les solliciteren door de afdeling recruitment van Sevagram gekregen, voorlichting ontvangen over de verschillende opleidingen m.b.t. de zorg, een exoskelet kunnen proberen, wondzorg mogen oefenen op een pop en zelfs een echte spuit mogen zetten in een mandarijn! Kortom alle takken vanuit de zorg waren vertegenwoordigd.

Bouwfestival

Het bouwfestival te Beek werd georganiseerd in samenwerking met Janssen Group en diverse andere middelbare scholen. Tijdens dit bouwfestival hebben leerlingen kennis gemaakt met tegelzetten, wegenbouw, metselen, planning & logistiek, weg- en waterbouw, recycling en bouwstoffen. Van vrachtwagens en graafmachines tot zelfs strepen mogen trekken op asfalt, een muurtje mogen metselen of toch zelf aan de slag gaan m.b.v. een verfkwast! Alle onderdelen kwamen aan bod!

Leerlingen geven aan een goed beeld te hebben gekregen van de sectoren die goed en minder goed bij hen pasten. Kortom twee geslaagde dagen!

SCHOOLGIDS